Det finnes et stort utvalg av hevekurver. Egentlig kan nesten hva som helst brukes så lenge du klarer å få ut brødet før steking. Hovedfunksjonen til en hevekurv er å holde brødets form mens det hever. Uten denne formen vil brødet bli bredt og flatt;-)
Slik bruker du hevekurvene
Bruk en sikt og dryss en godt lag med mel over absolutt hele formen. Hold den opp og vend den slik at melet kommer inn i alle kriker og kroker. Hvis ikke kan brødet sitte fast når du skal hvelve det ut av kurven. Et godt tips her kan være å bruke rismel eller havremel da disse ikke inneholder gluten og hindrer derfor brødet fra å sette seg fast i kurven. Det er også kjekt å kjøpe trekk som passer til den hevekurven du har. Dette er et trekk som gjør at det er lettere å få ut brødet etter heving og du vil få et helt slett brød uten merker etter ringene i hevekurven.
Når du har formet brødene legger du dem i hevekurvene med skjøten opp. Dette gjør du for at skjøten skal vende ned igjen når du hvelver hevekurven etter at brødet er ferdig hevet. Brødet vil da få den fine formen uten synlig skjøt:-)
Nå dekker du hevekurvene med plastfilm som du har smurt med litt olje slik at deigen ikke setter seg fast. Så kan de stå på benken til de er ferdig hevet. Hvis du la dem stå lengre f.eks over natten må du sette dem i kjøleskapet for å forsinke heveprosessen.
Når brødene er ferdig hevet kan du hvelve dem over på et bakepapir eller direkte på brødspaden som du har drysset litt mel på. Så snitter du dem og da er de klare til å settes i ovnen.
Når du har brukt hevekurvene er det viktig at du børster dem for mel som sitter igjen. Slik at det ikke danner seg muggel. Bruk en feiekost eller en litt stivere børste. Så er de klare til neste gang du skal bake.
Inspirerende og informativ blogg! Har du et tips om en trygg nettbutikk hvor man kan kjøpe hevekurver? Jeg finner ingen norsk butikk som har på lager, så da må det bli fra utlandet. Det er mange størrelser og former. Er det noen former/størrelser du anbefaler som mest anvendelige? Og hvor mange er lurt å kjøpe?
Hei. Takk for det. Jeg har kjøpt min på Clas Olhson: https://www.clasohlson.com/no/Hevekurv-til-brøddeig/p/Pr441854000 De har runde og avlange. De runde tar ca 700-800 gram med deig, mens de avlange tar en kilo. Bruk havremel når du drysser kurvene før du har i deigen. Da sitter de ikke så fast:-) Lykke til!
Bruker du olje på kurvene første gang du bruker dem? Ser det står det på med24 sine kurver men ikke Clas Ohlson?
Hei. Det har jeg aldri prøvd. Jeg drysser dem godt med havremel eller rismel da disse ikke inneholder gluten. Jeg har også kjøpt bomulls-trekk til å ha i kurvene. Da får de en helt jevn overflate når du hvelver dem ut og skal steke dem.
Hvor kjøper du bomullstrekk? 🙂
Hei. Her kan du kjøpe kurver med trekk: https://www.bakselv.no/butikk/bakeartikler/hevekurver. Eller så har jeg kjøpt det på denne siden her: https://www.bakerybits.co.uk/
Hei. Jeg driver en norsk, liten nettbutikk og har tatt inn hevekurver og trekk. Sjekk ut Bettanshus.no 🌼
Flott side:-) denne vil jeg anbefale når folk spør. Takk!
Har lagt linken inn på siden min: https://helgemat.com/nyttige-sider/