Surdeigstarteren din er en levende kultur av mikroorganismer. Skal den fortsette å leve må den ha mat. Maten den trenger er mel og vann. Den trenger dette hver 10.-14. dag.

Hvis du oppbevarer den i kjøleskapet i en lufttett beholder klarer den seg lenge uten mat. Jeg har fått liv i den igjen etter 40 dager uten mat:-)Du kan oppbevare den på kjøkkenbenken, men da må den mates hver dag. Dette er for dem som baker litt hver dag:-)

Har du en starter av rug kan du mate den med:

  • 100 g sammalt rugmel
  • 100 g kaldt vann.

Du kan fint mate den med 50 gram av hver hvis ikke du baker så ofte da vil ikke starteren blir for stor.

Har du en starter som er av fint mel kan du mate den med:

  • 100 g sammalt hvete finmalt
  • 100 g kaldt vann.

Rør godt. Skrap ned fra kanten. Dekk til og sett i kjøleskapet. Jeg baker ofte og mater den da.

Slik gjør du:

Ta starteren ut av kjøleskapet

IMG_1970

Ha i melet og vannet. Like deler

IMG_1972

Rør godt om og skrap deigen ned fra kanten

IMG_1973

Dekk til og sett i kjøleskapet

IMG_1974

Mates hver 10. - 14. dag. Lykke til!

Hvis du skal reise bort og ikke kan ta med deg surdeigsstarteren. Dette kan være redningen:-)