Hvorfor snitter vi i brødene før vi steker dem?
Det er flere grunner til dette: når brødet kommer i ovnen vil det fortsette å utvide seg. Ved å snitte styrer vi hvor vi ønsker at brødet skal få utvide seg og vi hindrer at det sprekker. Så har du det estetiske. Vi kan dekorere brødene våre og gjøre dem vakre å se på. Fra gammelt av da folk ikke stekte brødene sine hjemme leverte de dem til en baker som stekte dem. For å kunne skille hvem brødene tilhørte ble brødene snittet med forskjellige mønster.
Jeg bruker et kun barberblad som jeg holder mellom fingrene, men det finnes mange forskjellige snittekniver og holdere for barberblad. Prøv deg fram for å se hva som fungerer for deg.
Her er en tegning som viser noen av måtene du kan snitte brødene dine på. Tatt fra boken: The Fundamental Techniques of Classic Bread Baking
Hei.
Hvor har du kjøpt snittekniven din?
Hei. Du kan sikker få tak en hos Bakerenogkokken.no eller bakerybits.com
Jeg selv bruker bare barberblad da jeg har best kontroll føler jeg.
Se linker under nyttige sider.
Lykke til
Hei! Jeg lurer også på dette med snittekniven, syns barberbladet ser effektivt og presist ut. Hvor har du fått tak i holderen? 🙂
Hei. Jeg kjøpte denne på nettet for mange år siden. Nå har jeg gått over til å holde i selve bladet da det gir mer presist kutt. Men du kan få kjøpt på denne siden her: https://www.bakerybits.co.uk/dough-scoring-knife.html Bakerybits hr mye moro:-)
Hei.
Hvor får du kjøpt de barberbladene i dag, utenom på nett?
Hei. Det vet jeg faktisk ikke…. jeg har bare funnet dem på nett. Mulig på en barbersalong?
Har kjøpt på Normal, barberblader altså.
Takk for godt tips. Da skal jeg sjekke det neste gang 🙂
Brødet mitt bare klisser når jeg kutter og jeg får ikke dype kutt. Kutter med barberblad. Hva gjør jeg feil? Hever brødet ute over natten, da jeg ikke syntes de blir hevet nok i kjøleskap. Kan det være fordi deigen er overhevet?
Hvis brødet er hevet for lenge vil det mest sannsynlig punktere hvis du prøver å snitte i det. Når brødet er hevet nok skal du kunne trykke litt ned i brøddeigen og den skal komme litt opp igjen. Hvis den ikke beveger seg må det stekes med den gang eller det er hevet for lenge. Hvis det spretter opp helt så er det hevet for lite. Hvis det klisser kan du prøve å dyppe bladet i vann før snitting og sørge for at bladet er nytt. Lykke til
Min erfaring er at de fineste snittene kommer med kjøleskap kald deig, og smøre kniven/bladet med olivenolje før bruk.
Takk for det. Skal prøve det neste gang:-)