Baketips
Her vil du finne tips og triks som hjelper deg med bakingen. Lykke til!
Brett av finer til å heve bakevarer på
Når du baker mye er det kjekt å lage seg noen ekstra brett til f.eks heving av bagels eller boller. Jeg lger disse av kryssfiner som jeg setter inn med olje. Jeg tilpasset mine brett slik at de fikk plass i rillene som glasshyllene bruker i kjøleskapet mitt. Da kan du langtidsheve dem i kjøleskapet. [...]
Protected: Surdeigsbagel
This content is password protected. To view it please enter your password below: Password:
Litt info om Bagels-kurs
Dette er for deg som baker med surdeig i dag og ønsker å komme videre
Stratos, melkesjokoladen med luftbobler
Den første melkesjokolade med luftbobler kom i butikkene i 1936
Hva er kakao?
Sjokolade blir laga av kakaobønner. Før ein får ein god sjokolade må bønnene gjennom masse rart!
72 % av hvete-forbruket vårt i 2022 var fra hvete dyrket i Norge
72 % av hvete-forbruket vårt i 2022 var fra hvete dyrket i Norge
Matoljer – ikke ett fett hva du bruker
Det er florerer av matoljer i butikkene. Hvilke skal du velge og hvordan skal de brukes? Og har du dem stående på kjøkkenbenken? Ikke alltid lurt. Her er en matolje-guide.
Protected: Grunnkurs i surdeigsbaking NY!
Dette er grunnkurs i surdeigsbaking. Her går jeg gjennom alle trinnene fra starter til ferdig brød.
Litt info om kurs i franske surdeigsbaguetter
Dette kurset er for deg som har bakt litt før.
Protected: Franske surdeigsbaguetter
I dette surdeigskurset viser jeg hele prosessen som skal til for å lage franske surdeigsbaguetter
Stivelse
Hva er forskjellen på poptetmel, Maizenamel, Johannesbrødkjernemel, agar-agar og gelantin?
Sukker
Hvilket sukker skal jeg bruke? Sukker har et stort bruksområde og virker alltid inn på konsistens og smak. Det handler om å utnytte sukkerets egenskaper og finne den perfekte balansen.
Gresskarformet surdeigsbrød
Du kan gjøre mye gøy med brødene du baker. Snitting er en måte å dekorere brødene på en annen er å bruke hyssing slik som vist her.
Gammelt brød og skalker
Brød som er blitt for tørt til å spises, tar jeg og maler opp og bruker til panering og i kjøttboller.
Kransekake 18 ringer
Til en 18 ringers kransekake trenger du ca 1000 gram kransekakedeig. Denne lager du fint selv. Ta en titt her: Jeg ruller ut pølser ca 2 cm tykke. Det kommer litt an på hvordan kransekakeformene dine er. Så legger jeg det i godt smurte former. Jobb litt med skjøten slik at den blir samme høyde [...]
Sjokoladekledd marsipanruller med nougatfyll
Denne konfekten lærte jeg å lage av min kjære bestefar. Det var fast juletradisjon å lage marsipan på kjøkkenet til bestemor og bestefar. Det aller første du må gjøre er å lag en skikkelig god marsipan selv. Dette tar et par dager dag mandlene må tørke, men det er absolutt verd det:-) Her er oppskrift [...]
Kardemomme
Kardemomme er et krydder jeg bruker mye i søt bakst. Men få tak i kardemommekjerner og mal dem selv.
Har du fått deg en surdeigstarter?
Hvis du har vært så heldig å få et glass eller en boks med en liten surdeigsstarter så viser jeg deg her hva du gjør videre med den.
Protected: Grunnkurs i surdeigsbaking
Velkommen til mitt aller første online bakekurs. Ved å følge videoene under vil du lære å lage femkornbrød. Dette er et saftig og smakfullt grovbrød som holder seg ferskt lenge. Jeg bruker ca 48 timer på å lage brødet. Mesteparten av tiden er venting:-) Lykke til!
Surdeigsstarter og ferietid
Hva gjør du da når sommeren kommer, du skal på en 4-5 uker lang ferie og starteren ikke kan være med?
Kamferdrops
Da bestefar, Helmer B. Knudsen var på Norge rundt (NRK) for å lære det norske folk hvordan man lager kamferdrops. Spill video