Franske baguetter med surdeig
Dag 1:
- Ta 150 g av surdeigsstarteren og bland med 200 g hvetemel og 200 g vann.
- Bland det godt sammen.
- Dekk til og la stå på køkkenbenken i 6-8 timer.
Dag 2:
- Ta starteren fra dag 1 og bland med vannet og resten av ingrediensene.
- Bland på lav hastighet til det er godt blandet sammen.
- Øk hastigheten til medium og kjør til deigen blir litt blank og begynner å slippe bollen.
- Ha den over i en oljet bakebalje.
- Dekk til med plast og la stå på benken for å heve.
- Når deigen har begynt å heve (6-8 timer) kan du folde deigen.
- Dekk til på nytt og gjenta prosessen 1-2 ganger til
- Når du er klar til å bake baguettene setter du ovnen på 250 grader.
- Ta deigen ut på en lett melet benk.
- Del opp deigen i emner på ca 330 g.
- For-form dem. Dette hjelper til med den endelige formingen om en stund
- Nå kan du forme baguettene. Se her hvordan du gjør dette.
- Legg dem på et melet couche
- La dem heve.
- Ta dem over på en bakespade.
- Snitt baguettene.
- Sett dem inn i ovnen. Husk å bruke damp
- Stek dem på 230 varmluft i ca 15++
- En baguett skal ha tre brunfarger når den er ferdig. Mørk brun på endene og ørene, brun og lys-gylden der du har snittet.
- Avkjøl på rist.
Denne skal jeg prøve Helge 🙂 Hvordan blir resultatet om jeg bruker gjær istf surdeigsstarter?
Hei. Det bør gå helt fint… faktisk lettere med gjær. Bru lite gjær og la den heve lenge. Da får du den gode smaken:-) Lykke til
Hei, ser helt lekkert ut. 🙂 Men aktiv malt, hva er det og hvor kjøpes det?
Hei. Takk for det. Aktiv malt, eller Diastatic Malt, er korn som er spiret, så tørket under 40 grader slik at emsymene fremdeles er aktive. Emsymene forvandler stivelse om til sukker. Så når du bruker malt i en deig gjør du mer sukker tilgjengelig til microbene i deigen. Dette brukes egentlig bare i deiger med siktet hvetemel. Når den hever lenge brukes alt sukkeret opp og det er vanskelig å få en fin gylden farge på skorpen. Jeg tror du kan få kjøpt dette på en butikk der de selger ingredienser og utstyr til ølproduksjon:-) Hvis ikke anbefaler jeg denne boken: The sourdough school av Vanessa Kimbel. Da kan du lage det selv:-) Lykke til
Er malt nødvendig?
Hei. Nei, ikke nødvendig, men de kan fort bli litt lyse på fargen da de hever lenge. Jeg har bakt uten og de blir like gode:-) Lykke til