• 6 baguetter a 330 g  –  Total deig: 2000 g  –  Bakeprosent: 174%
  • Mel: 1150 g  –  Vann: 828 g  –  Starter: 150 g

Dag 1:

  • Ta 150 g av surdeigsstarteren og bland med 200 g hvetemel og 200 g vann.
  • Bland det godt sammen.
  • Dekk til og la stå på køkkenbenken i 6-8 timer.

Dag 2:

  • Ta starteren fra dag 1 og bland med vannet og resten av ingrediensene.
  • Bland på lav hastighet til det er godt blandet sammen.
  • Øk hastigheten til medium og kjør til deigen blir litt blank og begynner å slippe bollen.
  • Ha den over i en oljet bakebalje.
  • Dekk til med plast og la stå på benken for å heve.
  • Når deigen har begynt å heve (6-8 timer) kan du folde deigen.
  • Dekk til på nytt og gjenta prosessen 1-2 ganger til
  • Når du er klar til å bake baguettene setter du ovnen på 250 grader.
  • Ta deigen ut på en lett melet benk.
  • Del opp deigen i emner på ca 330 g.
  • For-form dem. Dette hjelper til med den endelige formingen om en stund
  • Sett dem inn i ovnen. Husk å bruke damp
  • Stek dem på 230 varmluft i ca 15++
  • En baguett skal ha tre brunfarger når den er ferdig. Mørk brun på endene og ørene, brun og lys-gylden der du har snittet.
  • Avkjøl på rist.