• 25 rundstykker av 100 g  –  Total deig: 2500 g  –  Bakeprosent 172%  –
  • Mel: 1453 g  –  Vann: 1018 g  –  Salt: 29 g  –  Surdeigsstarter: 150 g

Dag 1

  • Ta 150 g av surdeigsstarteren din og mat den 200 g hvetemel og 200 g kaldt vann.
  • Bland sammen, dekk den til og la den stå på kjøkkenbenken til neste dag. 8-9 timer

Dag 2

Ta surdeigsstarteren fra dag 1 og bland den med:

  • 743 g kaldt vann
  • 1178 g hvetemel

 

  • Kjør i maskinen på lav hastighet til det er godt blandet.
  • Stopp maskinen og la deigen autolyse.
  • Ta i saltet og kjør videre på medium speed til deigen blir glatt, litt blank og slipper bollen.
  • Ha deigen over i en ferdig oljet bakebalje
  • Dekk til og la den stå på benken for å heve.
  • Når deigen har begynt å heve er det tid for å folde deigen. Se her hvordan du gjør det.
  • Dekk til igjen og la den fortsette å heve. Du kan folde deigen 2-3 ganger.
  • Når du er klar til å forme rundstykkene heller du deigen ut på en lett melet benk.
  • Del opp deigen i emner av 100 g. Bruk vekt.
  • Form rundstykkene.
  • Plasser dem på stekeplater med bakepapir.
  • Dekk til med oljet plastfilm.
  • Sett i kjøleskapet i en til to timer. Da avkjøles deigen og hevingen tar lengre tid.
  • Ta dem ut av kjøleskapet og sett på kjøkkenbenken til neste dag. 8-9 timer.
  • Forvarm ovnen på 250 grader
  • Pensel rundstykkene med vispet egg med litt vann
  • Strø på litt sesamfrø eller andre frø som du liker
  • Stek rundstykkene på 250 grader i ca 10-12 minutter. Til de er gyldne.
  • Avkjøl på rist